logo

About Blog

Blog

O  meni, ukratko i kako je sve ovo počelo...

Od Dnevnika, naravno, te svete sveske, kojoj se stalno vraćam. Pravim pauze, ali je  godinama sve više cenim.. I desila se Muzika, projekti i putovanja i tekstovi sa putovanja koji su me vratili Dnevniku i lepoti pisanja. Tu sam beležila svoja razmišljanja i stanja, sva dosadašnja iskustva, dešavanja i saznanja kroz koja me je vodila Muzika.  Vodi me i dalje, uči i podučava, kroz nju rastem, volim i njome inspirišem druge. Profesionalni muzičar, oboistkinja, kamerni muzičar, solista, profesor, organizator, svakakve nazive sam nalepila sebi do sada.

Moje divno putašestvije je započeto studijama u Budimpešti, nastavilo se u Salzburgu, posao me dočekao u Sloveniji i nekako se opet nađoh kod kuće. Kao kćerka, sestra, tetka, prijatelj. Kao član Beogradske filharmonije. Kao docent na akademiji Umetnosti u mom rodnom Novom Sadu.

Kao svaki strelac, živim u stalnom u pokretu. Putovanja, promene, stalne akcije i dešavanja, novih ljudi, poznanstava i interakcije- to sam ja, to me drži živom i veselom.  Nekima pomalo neobično,  meni zanimljivo i potrebno. Samo bez stezanja, obruča i uslovljavanja..

Neizostavni deo mog odrastanja, sazrevanja i života su »moje žene« :) Od srednje škole, preko faksa, raštrkane svaka na svoju stranu, a opet,  u bitnim momentima stalno zajedno, nerazdvojno i veselo. Osmeh, muzika, dunja, štikla, tekila,  ples… i podijum je naš!

A onda ljubav.. bez nje ne ide. Uči nas da idemo ka svojoj suštini. Otvara prostor i mir da volimo i podržavamo. Najlepša priroda koja inspiriše i u koju sve češće bežim da se sebi vratim, napunim baterije i idem dalje. Sinergija tela i duha, moj Kamp za muzičare i sve one koji žele biti svoji na najbolji mogući način, kroz Muziku i umetnost. Jer šta je telo bez duše i osmeh bez smisla?!

U pokretu, po malo nestalna,  sve ovo nosim u sebi. Uz put pokupim još po nešto i radujem se. Radujem se svakom danu, čoveku, prijatelju i osmehu. Dobrodošli u moj svet... :)